Jeanne Assman Award

Iedereen die op één of andere wijze een positieve bijdrage heeft geleverd aan het rollatordansen en de NSRD kan in aanmerking komen voor de Jeanne Assmann Award.

In 2013 ontvingen mevrouw E. de Hullu-Vlaspolder en Ruud Kiel deze Award uit handen van Jeanne Assmann. Ieder had op heel eigen wijze bijgedragen aan de start van de NSRD, de ene met een donatie, de andere met het ontwerpen van logo en website.

Mevrouw E. de Hullu

In 2015 werd de award toegekend aan de heren David Simon en Cor van de Stroet
Vlak voor de diploma-uitreiking aan het einde van de examendag werden opnieuw twee mensen in het zonnetje gezet.
David Simon was al in de tachtiger jaren betrokken bij de start van het rolstoeldansen. Toen het rollatordansen opkwam heeft hij dit geïntroduceerd op een internationaal danslerarencongres en hij heeft in de oprichtingsjaren van de NSRD op de achtergrond veel werk verzet om het netwerk te vergroten en noodzakelijke donaties te verkrijgen.
Cor van de Stroet was degene die ons aanzette tot het oprichten van de stichting en hij was gedurende het oprichtingsjaar onze voorzitter.

Hij heeft eveneens zijn uitgebreide netwerk in de danswereld ingezet, waardoor de NSRD direct werd geaccepteerd als toekomstig lid van de nieuw te vormen danskoepel die zal zijn aangesloten bij NOC*NSF (zoals nu de NADB).

David Simon
Cor v.d. Stroet

Dit jaar viel de beurt aan Paulien Meijers. Zij is instructeur van het eerste uur, maker van alle video’s, dans- en sparringpartner van Ruud bij het ontwikkelen van de combi-dansen en ze doet op de achtergrond nog veel meer.

Pauline Meijers
cn_cookies_accepted()